Використання гарбуза при виробництві котлет рибних дитячих - Дітріх, Ірина Вікторівна (My University, 2022)
Розроблена рецептура котлет рибних дитячих «Гарбузові» шляхом повної заміни у традиційній рецептурі рибних котлет любительських основної рибної сировини на філе тріски з доданням пюре з гарбуза та повної заміни допоміжної сировини на хліб житній, яйця перепелині, молоко мигдалеве, олію оливкову. Встановлена оптимальна кількість пюре гарбуза у рецептурі, яка забезпечує страві оригінальні органолептичні властивості. Виготовлені зразки нової страви, досліджено її органолептичні та фізико-хімічні показники якості та розраховано біологічну цінність. Методом Харрингтона проведено комплексне оцінювання якості котлет рибних дитячих «Гарбузові». The recipe for children's fish cutlets "Pumpkin" was developed by completely replacing the main fish raw material in the traditional amateur fish cutlet recipe with cod fillet with the addition of pumpkin puree and completely replacing the auxiliary raw materials with rye bread, quail eggs, almond milk, olive oil. The optimal amount of pumpkin puree in the recipe is set, which provides the dish with original organoleptic properties. Samples of the new dish were prepared, its organoleptic and physicochemical quality indicators were investigated, and the biological value was calculated. A comprehensive assessment of the quality of children's fish cutlets "Pumpkin" was carried out using the Harrington method.
Keywords: дитяче харчування; котлети рибні дитячі; тріска; гарбуз; біологічна цінність; органолептичні показники; оцінка якості; baby food; fish cutlets for children; cod; pumpkin; biological value; organoleptic parameters; quality assessment; кафедра готельно-ресторанної справи