Розроблення рецептури молочної каші «Лунтик» з додаванням злакових культур - Домчук, Ольга Сергіївна; Камінська (Халапсіна), Світлана Владиславівна (My University, 2021)
Молочні каші для дітей користуються великою популярністю, відрізняються високою харчовою і біологічною цінністю. Крім злаків такі продукти можуть містити молоко та натуральні домішки, що поліпшують травлення та допомагають організму дитини правильно розвиватися. Нами було розроблено кашу молочну для дитячого харчування з додавання кукурудзяного та рисового борошна. Для оцінки доцільності використання цих інгредієнтів використовували загальноприйняті методи досліджень, серед яких титрометричні, рефрактометричні, фотоколориметричні, органолептична оцінка та розрахункові методи./Milk porridges for children are very popular, have high nutritional and biological value. In addition to cereals, such products may contain milk and natural impurities that improve digestion and help the child's body develop properly. We have developed milk porridge for baby food with the addition of corn and rice flour. To assess the feasibility of using these ingredients used common research methods, including titrometric, refractometric, photocolorimetric, organoleptic evaluation and calculation methods.
Keywords: технологія оздоровчих продуктів; каша; молоко; technology of health products; porridge; milk; кафедра технології оздоровчих продуктів