Поетика українського вільного віршування 1940-1950-х років - Науменко, Наталія Валентинівна (My University, 2017)
Лінія розвитку верлібру в українській поезії була нерівномірною, але не переривчастою. У 40-50-ті роки ХХ століття, коли еволюція вільного вірша практично завмирає, з'являються поезії, які свідчать про творче продовження традицій української верлібристики і започаткування на цьому ґрунті нових. The line of development of Ukrainian free verse was uneven but not discrete. When the evolution of free verse in 1940-1950s practically faded away, there appeared the poems that evidenced the creative continuation of Ukrainian verse traditions and therefore the establishment of those new.
Keywords: українська поезія; верлібр; Ukrainian poetry; кафедра гуманітарних дисциплін