Сандул, Олена ОлександрівнаШтефан, Євгеній ВасильовичТеличкун, Юлія СтаніславівнаТеличкун, Володимир Іванович2013-09-242013-09-242001Математичне моделювання процесу формування тіста екструзією / О. О. Сандул, Є. В. Штефан, Ю. С. Теличкун, В. І. Теличкун // Харчова промисловість. – 2001. - № 1 (46). – С. 95 – 98.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/9892Наведено загальну схему моделювання процесу формування тістових заготовок методом екструзії. Основну увагу приділено особливостям одного з об’єктів дослідження – пшеничному дріжджовому тісту, яке розглядається як пружно-в’язко-пластичний матеріал, та аналітичній моделі, що описує поведінку тіста, яке екструдується, у реальних просторово-часових умовах. Розглянуто питання, пов’язані з особливостями поведінки газової фази тіста під тиском та її вплив на кінетику процесу. A general scheme of modeling dough molding process by extrusion. Focuses on the characteristics of one of the objects of study - wheat yeast dough, which is regarded as an elastic-visco-plastic material, and an analytical model that describes the behavior of the extruded dough in real space-time conditions. The questions related to the specific behavior of the gas phase of the test pressure and its effect on the kinetics of the extrusion process.otherмоделюванняекструзіяyeast doughthe gas phasemodelingextrusionдріжджове тістогазова фазаmodelingextrusionyeast doughthe gas phaseкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвМатематичне моделювання процесу формування тіста екструзієюArticle