Математичне моделювання процесу формування тіста екструзією - Сандул, Олена Олександрівна; Штефан, Євгеній Васильович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Теличкун, Володимир Іванович (My University, 2001)
Наведено загальну схему моделювання процесу формування тістових заготовок методом екструзії. Основну увагу приділено особливостям одного з об’єктів дослідження – пшеничному дріжджовому тісту, яке розглядається як пружно-в’язко-пластичний матеріал, та аналітичній моделі, що описує поведінку тіста, яке екструдується, у реальних просторово-часових умовах. Розглянуто питання, пов’язані з особливостями поведінки газової фази тіста під тиском та її вплив на кінетику процесу. A general scheme of modeling dough molding process by extrusion. Focuses on the characteristics of one of the objects of study - wheat yeast dough, which is regarded as an elastic-visco-plastic material, and an analytical model that describes the behavior of the extruded dough in real space-time conditions. The questions related to the specific behavior of the gas phase of the test pressure and its effect on the kinetics of the extrusion process.
Keywords: моделювання; екструзія; yeast dough; the gas phase; modeling; extrusion; дріжджове тісто; газова фаза; modeling; extrusion; yeast dough; the gas phase; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв