Відходи перероблення плодів гранату - сировина для отримання пектину - Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна (My University, 2014)
Одним з основних видів консервованої продукції, яка виробляється з плодів гранату, є натуральний гранатовий сік. Відомо, що при виробництві гранатового соку залишається значна кількість відходів - близько 35.55 %, залежно від сортових особливостей та стиглості плодів. На деяких виробництвах близько 30 % відходів (шкірку) використовують для отримання екстракту таніну. One of the main types of canned products produced from the fruit Garnet is a natural pomegranate juice. It is known that the production of pomegranate juice is a significant amount of waste - about 35.55%, depending on varietal characteristics and ripening fruit. Some of about 30% waste (peel) is used to produce the extract tannin.
Keywords: пектин; екстракт таніну; плоди гранату; pectin; tannin extract; pomegranate fruit; кафедра технології оздоровчих продуктів