Комплексоутворююча здатність подандів - Кроніковський, Олег Ігоревич; Мариненко, О. В.; Корч, А. В. (My University, 2012)
Ациклічні поліптери (поданди) здатні вибірково сольватувати катіони ряду металів, утворюючи з ними різнолігандні комплекси. Досліджено фактори, що впливають на склад, структуру та стійкість різнолігандних комплексів металів з подандами та органічними і неорганічними аніонами. Acyclic polyesters (podands) capable of selectively solvate the cations of some metals to form ternary complexes with them. The factors that affect the composition, structure and stability of ternary complexes with metal podands and organic or inorganic anions.
Keywords: поданди; катіони металів; комплексоутворення; кафедра харчової хімії; polyethers; metal cations; complexation