Сенсорні чинники настроєвості в оповіданні Галини Журби «Черешні» - Гуляк, А. Б.; Науменко, Наталія Валентинівна (My University, 2014)
Проза Галини Журби, передусім – оповідання «Черешні», виявляється плідним ґрунтом для вивчення з позицій не лише наративістики, а й образної структури, передусім сенсорики. Сенсорні концепти, поєднані у великих асоціативних комплексах, дозволяють митцеві ставити й вирішувати актуальні екзистенційні проблеми. Halyna Zhurba’s prose works (particularly, the Sweet Cherries short story) is a fertile ground for studying under the view of not only narrative strategies, but also imagery structure, first of all – sensory images. The sensory conceits combined in large associative complexes allow the writer to set up and to solve the relevant existential problems.
Keywords: українська література зламу століть; імпресіонізм; проза; сенсорика; новелістика; Ukrainian literature of fin de siècle; impressionism; prose; sensory images; novellistics; кафедра гуманітарних дисциплін