Грандіозні логістичні операції Радянського Союзу - Репіч, Тетяна Анатоліївна (My University, 2013)
Розглянуто крупні логістичні операції, які були організовані та здійснені радянськими логістами на території Радянського Союзу у військовий та повоєнний час: евакуація промисловості, населення та матеріальних цінностей з Європейської частини СРСР у 1941-1942 рр., стратегічне перекидання військ Радянської Армії влітку 1945 р. із Західної Європи на Далекий Схід, евакуація жителів м. Прип’ять та інших населених місць під час Чорнобильської аварії у 1986 році. Considered in detail the major logistics operations, which have been organized and implemented by the Soviet logisticians in the Soviet Union during the war and post-war period: the evacuation of industry, population and wealth of the European part of the USSR in 1941-1942, the strategic movement of troops of the Soviet Army in the summer of 1945 Western Europe to the Far East, the evacuation of the residents of Pripyat and other localities during the Chernobyl accident in 1986.
Keywords: історія логістики; військова логістика; логістичні операції; перекидання військ; евакуація; history of logistics; military logistics; logistics operations; evacuation; movement of troops; кафедра економіки праці та менеджменту