Дробот, Віра ІванівнаГрищенко, Анна Миколаївна2014-06-102014-06-102013Дробот, В. І. Проблеми розробки та оцінки якості безглютенових хлібобулочних виробів / В. І. Дробот, А. М. Грищенко // Товарознавство та ринок споживчих товарів: реалії та перспективи : збірник тез наукових праць студентів, аспірантів та молодих вчених / М-во освіти і науки України, Дон. нац. ун-т. ім. Михайла Туган-Барановського. – Донецьк , ДонНУЕТ, 2013. – С. 130-131.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/14890Розглянуто проблему визначення вмісту глютену у технології безглютенової продукції. Наведено інформацію щодо методик за допомогою яких можна визначити вміст глютену у сировині, напівфабрикатах та готових виробах. Зазначено, що не всі існуючі методики можуть бути використані при визначенні глютену у готових виробах, які піддавались термічній обробці. Considers the problem determining the content of gluten in gluten-free products technology. Provides information about the methods for determining by which one can determine the gluten content in the raw material, semi-finished and finished products. Noted that not all of the existing techniques can be used to determine the gluten in the finished products, which were subjected to heat treatment.uk-UKбезглютеновий хлібглютенцеліакіяметоди визначення глютенуmethods for the determination of glutengluten-free breadglutenceliac diseaseкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівПроблеми розробки та оцінки якості безглютенових хлібобулочних виробівThesis