Методики розв’язання задач лінійного програмування з використанням сучасних комп’ютерних технологій - Овчарук, Ірина Вікторівна; Овчарук, Володимир Олексійович (My University, 2018)
Метою статті є удосконалення володіння таким програмним продуктом, як системи автоматизованих інженерних та економічних розрахунків Excel та MathCad, наведено детальний розв’язок оптимізаційної задачі, як однієї з найважливіших та трудомістких в економічних обчисленнях The purpose of the article is to improve the study of such software products, as systems of the automated engineering’s and economic calculations of Excel and MathCAD which are resulted the detailed decision of optimization task, as to one of major and labour intensive in economic calculations.
Keywords: кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки; лінійне програмування; оптимізація; Excel; MathCad; економічні розрахунки; linear programming; optimization; mathematical modeling; economic calculations