Інтенсифікація процесів зброджування пивного сусла - Сєдих, Кaмiлa Юрiївнa; Пархоменко, Анастасія Михайлівна; Кошова, Валентина Миколаївна; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир Павлович (My University, 2021)
Процеси бродіння і доброджування є найважливішими при виробництві пива. Під час того, як відбуваються ці процеси, окрім власне бродіння і доброджування, відбувається накопичення діоксиду вуглецю, спирту, біологічно-активних речовин, таких як вітаміни. Саме в процесі бродіння і доброджування утворюється смак, аромат та колір пива. Використання цитрату цинку у кількості 0,10 мг/дм3 покращує бродильну здатність пивоварних дріжджів та комплексу мікроелементів 0,05 мг/дм3 покращують бродильну активність та мають найкращі показники мертвих клітин порівняно з контролем.

The processes of fermentation and fermentation are the most important in the production of beer. During these processes, in addition to actual fermentation and fermentation, there is an accumulation of carbon dioxide, alcohol, and biologically active substances, such as vitamins. It is in the process of fermentation and fermentation that the taste, aroma and color of beer are formed. The use of zinc citrate at 0.10 mg/dm3 improved the fermentation capacity of brewer's yeast and the micronutrient complex at 0.05 mg/dm3 improved fermentation activity and had the best dead cell rates compared to the control.
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; бродіння; доброджування; пиво; цинк; дріжджі; fermentation; beer; zinc; yeast