Зернові екструдовані матеріали - поліпшувачі хлібопекарського виробництва - Ковальов, Олександр Володимирович; Миронова, Наталія Геннадіївна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Шепеля, Н. В. (My University, 1996)
Першим лімітуючим фактором якості хлібобулочних виробів є якість сировини, яка значною мірою залежить від стабільності хлібопекарських властивостей борошна. Різноманітність грунтово-кліматичних умов у районах вирощування пшениці та жита, гатункового складу зернових культур і особливостей метеорологічних умов року впливає на склад і властивості зерна та борошна, зумовлює відхилення їх від норми (в результаті пророщування, пошкодження зерна різними польовими шкідниками тощо).
Keywords: екструзія; крохмаль; термічній і механічній обробці; экструзия; крахмал; термической и механической обработке; extrusion; starch; thermal and mechanical processing; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів