Культурологічна підготовка майбутнього фахівця - Чередніченко, Галина Анатоліївна; Шапран, Людмила Юліївна; Куниця, Людмила Іванівна (My University, 2010)
Культурологічна підготовка передбачає формування фахівця якісно нового типу, фахівця-культуролога, фахівця-дослідника, який може, використовуючи культурно-історичний, особистий потенціал і отримані знання на високому професійному рівні здійснювати професійну діяльність.

Сulturological training provides the formation of a qualitatively new type of specialist, a cultural specialist, a specialist and researcher, who can, using the culture and history, a personal capacity, the knowledge in a professional manner carry out professional activities.
Keywords: професійна діяльність; professional activities; культурологічна підготовка; фахівець-культуролог; фахівець-дослідник; culturological training; cultural specialist; specialist and researcher; кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації