Бортнічук, Олег ВікторовичПавленко, Анна АнатоліївнаДоценко, Віктор Федорович2014-12-032014-12-032014Бортнічук, О. Технологія хлібобулочних виробів, збагачених вітаміном D, для людей похилого віку / О. Бортнічук, А. Павленко, В. Доценко // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : програма і матеріали 80 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 10–11 квітня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – Ч. 3. – С. 470-471.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/18984Асортимент вітчизняних хлібобулочних виробів досить широкий, однак виробів дієтичного, лікувально-профілактичного, спеціального призначення, особливо для людей похилого віку, недостатньо. Збагачення хлібобулочних виробів, призначених для людей старших вікових груп найбільш схильних до остеопорозу і хвороб шлунково-кишкового тракту, вітаміном D, який сприяє відкладенню кальцію в кістковій тканині, перешкоджаючи розм'якшенню кісток, є доцільним і актуальним. The range of home baked goods is quite wide, but dietary products, health care, special purpose, especially for the elderly, is not enough. Enrichment of bakery products for people in older age groups most prone to osteoporosis and diseases of the gastrointestinal tract, vitamin D, which promotes calcium deposition in bone, preventing bone softening, appropriate and relevant.uk-UKхлібобулочні виробиbakery productsхворобиdiseaseвітамін Dvitamin Dкальційcalciumкафедра готельно-ресторанної справиТехнологія хлібобулочних виробів, збагачених вітаміном D, для людей похилого вікуOther