Технологія хлібобулочних виробів, збагачених вітаміном D, для людей похилого віку - Бортнічук, Олег Вікторович; Павленко, Анна Анатоліївна; Доценко, Віктор Федорович (My University, 2014)
Асортимент вітчизняних хлібобулочних виробів досить широкий, однак виробів дієтичного, лікувально-профілактичного, спеціального призначення, особливо для людей похилого віку, недостатньо. Збагачення хлібобулочних виробів, призначених для людей старших вікових груп найбільш схильних до остеопорозу і хвороб шлунково-кишкового тракту, вітаміном D, який сприяє відкладенню кальцію в кістковій тканині, перешкоджаючи розм'якшенню кісток, є доцільним і актуальним. The range of home baked goods is quite wide, but dietary products, health care, special purpose, especially for the elderly, is not enough. Enrichment of bakery products for people in older age groups most prone to osteoporosis and diseases of the gastrointestinal tract, vitamin D, which promotes calcium deposition in bone, preventing bone softening, appropriate and relevant.
Keywords: хлібобулочні вироби; bakery products; хвороби; disease; вітамін D; vitamin D; кальцій; calcium; кафедра готельно-ресторанної справи