Йогурт з функціональними властивостями (Патент на корисну модель № 137457) - Калмазан, Вікторія Борисівна; Чорна, Анастасія Іванівна (Патент на корисну модель № 137457 UA, МПК А23С 9/13, А23С 9/123 (2006.01). Йогурт з функціональними властивостями / Калмазан В. Б., Чорна А. І ; власник Національний університет харчових технологій НУХТ. – № u 201903040 ; заявл. 28.03.2019 ; опубл. 25.10.2019 ; Бюл. № 20 2019., 2019)
Корисна модель належить до галузі молочної промисловості і може використовуватися при виробництві нових видів кисломолочних напоїв функціонального призначення. До складу йогурту з функціональними властивостями входить молоко нормалізоване, заквашувальний препарат та наповнювач, який відрізняється тим, що як заквашувальний препарат використовують закваску для йогурту «Vivo», та як наповнювач містить стевію, насіння чіа та порошок зеленого чаю матча.
Keywords: йогурт; функціональні властивості; чіа; yogurt; functional properties; chia; кафедра експертизи харчових продуктів