Формування міжкультурної компетенції майбутніх вчителів - Березовська, Ольга Владиславівна; Тригуб, Інна Петрівна (My University, 2011)
У статті розглядається проблема міжкультурної освіти в сучасному суспільстві, актуальність вивчення іноземної мови у даному аспекті та необхідність формування соціокультурної компетентності вчителя у системі професійного навчання.

The article describes the problem of cross-cultural education in the modern community, the importance of language study in this aspect and the necessity of teachers’ sociocultural competence in the system of professional study.
Keywords: комунікативна компетенція; communicative competence; соціокультурна компетенція; міжкультурне спілкування; комунікація; міжкультурна комунікація; sociocultural competence; crosscultural communication; communication; кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації