Спосіб виробництва сироваткового напою (Патент на корисну модель № 95374) - Іванов, Сергій Віталійович; Грек, Олена Вікторівна; Красуля, Олена Олександрівна (My University, 2014)
Спосіб виробництва сироваткового напою, який включає приймання сировини, очищення сироватки від казеїнового пилу і жиру, проведення термообробки, охолодження, внесення наповнювача, перемішування, пастеризацію, охолодження, розлив, зберігання, який відрізняється тим, що в якості наповнювача використовують харчові волокна, а саме Citri-Fi в кількості 0,1-0,2 % та шрот розторопші плямистої в кількості 2,0-3,0 % від загальної маси сироватки, який перед внесенням піддають набуханню у пастеризованій сироватці при температурі 38-42 °С протягом 10-15 хв, взятій у співвідношенні до харчових волокон як (3-2,5):1. The method of manufacturing whey drink that includes receiving raw materials from casein whey cleaning dust and grease, heat treatment of cooling, making filling, mixing, pasteurization, refrigeration, bottling, storage, characterized in that a filler used dietary fiber, namely Citri-Fi in the amount of 0.1-0.2% and meal of milk thistle in the amount 2.0-3.0% of the total weight of whey that before making subjected to swelling in pasteurized whey at a temperature of 38-42 ° C for 10 15 min, taken in relation to dietary fiber as (3-2,5): 1.
Keywords: напої; drinks; молочна сироватка; whey; харчові волокна; fiber; кафедра технології молока і молочних продуктів; кафедра експертизи харчових продуктів