Вплив стохастичних збурень на результати аналітичного конструювання оптимального керування багатовимірними об’єктами - Лобок, Олексій Петрович; Гончаренко, Борис Миколайович; Струнін, Ігор Володимирович (My University, 2013)
Вирази знайдених при аналітичному конструюванні оптимальних керувань, які мінімізують інтегральній критерій якості функціонування системи, залежать від випадкових збурень, в умовах яких проходить функціонування, а форма керувань, як і вигляд інтегрального критерію якості функціонування змінюються від цих умов. Це дозволило дослідити вплив вказаних збурень та отримати відповідні їм вирази керувань і критеріїв, а також намітити шлях до відповідного стохастичного диференціального матричного рівняння і до його розв’язку, щоб отримати вектор узагальненого стану багатовимірного об’єкта The expressions found in the analytical design of optimal control to minimize the integral criterion of the quality of the system depends on random perturbation , which is in operation and form controls , like the look of an integral quality criterion of operation vary from these conditions. It is possible to investigate the effect of these perturbations and obtain the corresponding expression controls and criteria , and chart a path to the corresponding stochastic differential matrix equation and its solution is to get the vector of generalized multidimensional object
Keywords: синтез керування; збурення; ректифікаційна колона; рівняння стану; оптимальне керування; критерій якості; динамічне програмування; рівняння Белмана; synthesis of control; resentment; distillation column; equation of state; optimal control; quality criteria; dynamic programming; equation; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка