Дослідження впливу магнітного поля на якість пивного сусла - Огородник, Катерина Іванівна; Романова, Зоряна Миколаївна; Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Зубченко, Віктор Сергійович (My University, 2006)
Наведено результати дослідження впливу постійного магнітного поля на активність ферментативних процесів при затиранні зернопродуктів у пивоварінні. Визначено оптимальні значення напруженості постійного магнітного поля і тривалості його дії для підвищення стабільності пивного сусла. The results of the study of the effect constant magnetic field on the activity of enzymatic processes during mashing grain in brewing. The optimum value constant magnetic field intensity and duration of action to improve the stability of beer wort.
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; магнітне поле; пивне сусло; солод; ферменти; magnetic field; beer mash; malt; enzymes