Копірайтинг у маркетингу соцмереж як складова PR - Ткачук (Стахурська), Світлана Валеріївна (My University, 2026)
Маркетинг соціальних мереж (SMM) є важливим напрямом маркетингу і є просто необхідним для успішного функціонування бізнесу. SMM можна розглядати як окремий напрям маркетингу, що підпорядковується загальній маркетинговій стратегії бренду, але, в той же час, він є потужним інструментом диджитал PR. Копірайтинг у маркетингу соцмереж при цьому часто лишається поза увагою, а його функції передають штучному інтелекту. Втім, насправді, мистецтво створення текстового контенту відіграє важливу роль у просуванні і популяризації бренду. Текст присутній не лише у підписах під постами, але й у візуалі, у субтитрах і навіть в озвучуванні відео. Розуміння специфіки копірайтингу для соцмереж, врахування прийомів оптимізації пошукових систем (SEO) та механізмів природного просування різними соцмережами допоможе збільшити ефективність маркетингових комунікаційних кампаній. Social media marketing (SMM) is an important area of marketing and is essential for the successful operation of a business. SMM can be viewed as a separate area of marketing that is subordinate to the overall marketing strategy of the brand, but at the same time, it is a powerful digital PR tool. Copywriting in social media marketing is often overlooked, and its functions are entrusted exclusively to artificial intelligence. However, in reality, the art of creating text content plays an important role in promoting and popularizing a brand, and text is present not only in captions under posts, but also in visuals, subtitles, and even in video voiceovers. Understanding the specifics of copywriting for social media, taking into account search engine optimization (SEO) techniques and natural promotion mechanisms of various social networks will help increase the effectiveness of marketing communication campaigns.
Keywords: копірайтинг; піар; PR; маркетинг соціальних мереж; SММ; SMM on TikTok; search engine optimization; кафедра маркетингу; кафедра маркетингу; кафедра маркетингу; кафедра маркетингу