Використання бобових культур у технології м’ясо-рослинних напівфабрикатів - Васильєва, Анна Андріївна; Виноградов, Олександр Ігорович; Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна (My University, 2018)
Культури родини бобових відрізняються високим вмістом білку, жирів і крохмалю, багаті клітковиною, вітамінами (А і групи В), флавоноїдами, залізом, кальцієм, фолієвою кислотою. За вмістом білка бобові перевершують м'ясні продукти, тому можуть їх замінити для вегетаріанців. Білок бобових за своїм хімічним складом близький до тваринного, але значно легше засвоюється організмом людини. На думку дієтологів, бобові повинні становити 8-10% нашого раціону. Legumes' cultures are high in protein, fats and starch, rich in fiber, vitamins (A and B), flavonoids, iron, calcium, folic acid. By protein content legumes exceed meat products, so they can be replaced by vegetarians. Bean protein in its chemical composition is close to the animal, but much easier to digest the human body. According to nutritionists, legumes should account for 8-10% of our diet.
Keywords: бобові; клітковина; метіонін; leguminous; cellulose; methionine; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів