Інноваційні підходи до виробництва натуральних ароматизаторів - Силка, Ірина Миколаївна (My University, 2016)
У статті розглянуто нові підходи до виробництва натуральних ароматизаторів з ефіроолійної сировини. Досліджено асортимент сировини для виробництва ароматизаторів, яка містить ароматичні речовини оригінального аромату. Представлені результати теоретично розрахованих та практично відпрацьованих режимів фракційної перегонки ефірної олії кмину звичайного. Проведено газохроматографічний аналіз ефірної олії кмину та продуктів її переробки. The article is devoted to current issues of new approaches to the production of natural flavors from aromatic raw materials. Investigated range of raw materials which contains original aromas for production of natural food flavors. The results of fractional distillation of essential oil from thymus vulgaris were calculated theoretically and verifed practically. The gaschromatographic analysis of of essential oil from thymus vulgaris and its refined products was conducted.
Keywords: ароматизатор; flavor; ефірна олія; essential oil; фракційна перегонка; fractional distillation; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції