Отримання рекомбінантних уреазопродукуючих штамів Escherichia coli - Соколовський, Тимур Дмитрович; Ковшар, Ірина Дмитрівна (My University, 2024)
Сечовина в алкогольному напої реагує з етанолом утворенням канцерогенного етилкарбамату. Тому отриманні біобезпечних продуцентів фермента уреази для зниження вмісту сечовини у вині залучило великий дослідницький інтерес. Urea in alcoholic beverages reacts with ethanol to form carcinogenic ethyl carbamate. Therefore, obtaining biosafe producers of the urease enzyme to reduce urea content in wine has attracted great research interest.
Keywords: уреаза; рекомбінантний штам; генетична модифікація; Escherichia coli; кафедра біотехнології і мікробіології; urease; recombinant strain; genetic modification