Дифузійний апарат нахиленого типу (Патент на винахід № 109215 ) - Пушанко, Микола Миколайович; Пономаренко, Віталій Васильович; Люлька, Дмитро Миколайович; Кадиков, Максим Григорович (My University, 2015)
Дифузійний апарат нахиленого типу, що складається з корпусу коритного типу з паровими камерами, всередині якого на паралельних привідних валах встановлені гвинтові шнеки, що приводяться в рух за допомогою приводів, патрубка подачі жомопресової води, соплоапарата підведення барометричної води та вивантажувального механізму у верхній частині корпусу, завантажувальної шахти, сита для відбору соку у нижній частині корпусу, який відрізняється тим, що на привідних валах, зі сторони вивантажувального механізму, додатково встановлені радіальні пустотілі розпушувачі з отворами, що знаходяться зі сторони, протилежної напрямку обертання шнеків, а в привідних валах виконані центральний та радіальні канали, що з'єднані з пустотілими розпушувачами. An inclined diffuser comprises a body with steam chambers, a branch tube for pulp-press water supply, nozzle block for barometric water feed and discharge mechanism at the body top, loading shaft, screen for juice extraction at the body bottom. Screw augers are mounted on drive shafts inside the body. In addition radial hollow agitators are mounted on the drive shafts at the side of the discharge mechanism, these has openings arranged at the side opposite to rotational direction of augers, and center and radial passages connected to hollow agitators are made in the drive shafts.
Keywords: сахароза; sucrose; масообмін; mass transfer; екстрагент; extractant; жом; pulp; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування