Винний туризм - Іванов, Сергій Віталійович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Басюк, Дарія Іванівна; Білько, Марина Володимирівна; Бабич, Ірина Михайлівна; Сологуб, Юрій Іванович (My University, 2012)
Одним з перспективних напрямків розвитку ринку туристичних послуг є винний туризм - спеціалізований вид туризму, пов'язаний з ознайомленням з історією, технологією та культурою споживання алкогольних напоїв у певному регіоні та дегустацією алкогольних напоїв безпосередньо у виробника, а також відвідування спеціальних закладів та заходів, як дегустаційні зали, вині підвали, винні виставки, конкурси, фестивалі, тощо. One of the promising directions of tourism market is wine tourism - a specialized type of tourism associated with exploring the history, culture, technology and consumption of alcoholic beverages in a particular region and tasting alcoholic drinks directly from the manufacturer, as well as visiting schools and special events as tasting rooms, wine cellars, wine exhibitions, competitions, festivals, and more.
Keywords: wine tourism; винний туризм; кафедра туристичного та готельного бізнесу; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; кафедра експертизи харчових продуктів