Kalmazan, ViktoriaYanenko, Larisa2016-06-172016-06-172016Kalmazan, V. Influence of heating on stability of γ-oryzanol in gluten-free ready meals / V. Kalmazan, L. Yanenko // Наукові здобутки молоді — вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 82 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 13–14 квітня 2016 р. — К. : НУХТ, 2016. – Ч. 4. – С. 181.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/23616Rice is a rich source of γ-oryzanol, which is a mixture of lipophilic phytosterols composed of triterpene alcohols or sterols with ferulic acid ester. In recent years the usefulness of γ-oryzanol has been especially studied and highlighted for the treatment of diseases.otherthermal oxidationtreatment of diseasesriceγ-oryzanolтермічне окисленнялікування захворюваньрисγ-оризанолтермическое окислениелечение заболеванийкафедра іноземних мов професійного спрямуванняInfluence of heating on stability of γ-oryzanol in gluten-free ready mealsOther