Белінська, Крістіна ОлександрівнаФалендиш, Наталія Олексіївна2021-03-242021-03-242015Белінська, К. О. Перспективи використання овечого молока в дитячому харчуванні / К. О. Белінська, Н. О. Фалендиш // Наукові праці НУХТ. – 2015. – Т. 21, № 4. – С. 231–236.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/33060У статті визначено склад сухого овечого молока, проаналізовано мож ливість його використання як молочної основи для дитячого харчування. Встановлено, що за складом мінералів овече молоко найбільш близьке до жіночого. Вкоров’ячому молоці знайдено велику кількість макро- та мікроелементів, проте ці речовини мож уть завдати значної шкоди дитячому організму. Результати досліджень підтвердили суттєві переваги вітамінного й мінерального складу овечого молока порівняно з коров ’ячим.otherжіноче молоковече молокодитяче харчуванняbreast milksheep milkbaby foodадаптована сумішсухе молокоadapted mixtureкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівПерспективи використання овечого молока в дитячому харчуванніArticle