Музичук, Олександр СергійовичМатко, Світлана ВасилівнаЛевківська (Музика), Тетяна Миколаївна2021-06-292021-06-292020Музичук, О. С. Обліпиха, як перспективна сировина, у технології виготовлення соусів / О. С Музичук, С. В. Матко, Т. М. Левківська // Крок у науку: дослідження у галузі природничо-математичних дисциплін та методик їх навчання : збірник тез доповідей Всеукраїнської науково-практичної конференції студентів, аспірантів і молодих учених, 20 листопада 2020 р., м. Чернігів. – Чернігів : НУЧК імені Т. Г. Шевченка, 2020. – С. 42https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/34679Авторами було розроблено технології фруктових солодких соусів із підвищеним вмістом біологічно активних речовин на основі яблучного пюре з додаванням протертої обліпихи. Отримані соуси є незамінним джерелом пектинових речовин, клітковини, які знижують рівень холестерину в крові людини, сприяють зменшенню накопичення жиру та сприяють виведенню з організму шкідливих речовин відповідно.соусиобліпихадесертивітаміникафедра технології консервуванняvitaminssaucessea buckthorndessertsОбліпиха, як перспективна сировина, у технології виготовлення соусівThesis