Проектування виробничо-логістичних систем на основі тягнучої концепції управління потоками - Загурський, Олег Миколайович; Бойко, Світлана Василівна (My University, 2018)
Проведеним дослідженням з проектування виробничо-логістичних систем на основі тягнучої концепції управління потоками. Встановлено, що її застосування дозволяє найбільш повно задовольнити потреби клієнтів і забезпечити гнучкість постачань та зниження собівартості продукції для підприємства. Запропоновано математичну модель вибору принципу побудови виробничо-логістичної системи підприємства та практичні рекомендації до її впровадження. Сформовано систему показників, що характеризують ефективність функціонування виробничо-логістичної системи підприємства. Аналіз показників роботи ПрАТ «Росава» засвідчив, відповідність виробничо-логістична система підприємства вимогам штовхаючої концепції та надав можливість виявити зони над якими необхідно працювати підприємству, а саме необхідність покращення взаємодій із постачальниками та пошук нових постачальників. Production-logistic systems design based on a stream management pull concept has been researched. The author has established that their application allows to satisfy the needs of customers the most fully and to ensure the supply flexibility and reduce the production cost for the enterprise. The mathematical model for choosing the principle of the enterprise production-logistic system construction and practical recommendations for its implementation have been proposed in the article. A system of indicators characterizing the efficiency of the enterprise production-logistic system has been formed. The analysis of PJSC “Rosava” performance indicators has shown that the enterprise production-logistic system meets the requirements of a stream management push concept and it would be possible to identify the areas over which the company should work for the further transition to the pull concept principles, namely, the need to improve interactions with suppliers and the search for new suppliers.
Keywords: виробничо-логістична система; система показників; запаси; критерії ефективності; концепції управління потоками; гнучкість; production-logistic system; flexibility; management concepts; indicators system; efficiency criteria; stocks; кафедра фінансів