Система подвійних молібдатів MR(MoO4)2 (M – Cu, Tl, NH4, CH3NH3, R – тривалентний метал) - Перепелиця, Олександр Петрович (My University, 1996)
Синтезовано 86 подвійних молібдатів складу MR(MoO4)2 (I), M – Cu, Ag, Tl, NH4, CH3NH3, R – тривалентний метал, осадженням із водних розчинів або твердо фазним методом. Сполуки (І) систематизовані на основі діаграм температура – зменшення радіуса тривалентного металу, описані поля існування окремих структурних модифікацій. Обговорена перспектива створення матеріалів з люмінесценцією у червоній області спектра.

86 compounds with general formula of MR(MoO4)2 (M – Cu, Tl, NH4, CH3NH3, R – r.e.e.(I) are prepared. Compounds (I) are systematized on the base of the diagrams of temperature – radius (increase in radius r.e.e.); the fields of existence of individual structural types are described. The perspective of creation of materials with luminescence in red region of the spectra is discussed.
Keywords: подвійні молібдати MR(MoO4)2, M – Cu, Ag, Tl, NH4 , CH3NH3; R – тривалентний метал; синтез; діаграми; структурні типи; матеріали; люмінесценція в червоній області спектра; double molybdates MR(MoO4)2 (M – Cu, Tl, NH4, CH3NH3; R – threevalent metal; synthesis; diagrams; materials; кафедра харчової хімії