Проблеми мікропластиків як компонентів лікарських засобів - Ковшар, Ірина Дмитрівна; Стабніков, Віктор Петрович (My University, 2022)
Мікропластики – поширені матеріали в різних галузях промисловості. Їх використовують й в медичній та фармацевтичній галузі як у вигляді медичного обладнання, так і в складі готового лікарського препарату. Проте, занепокоєння поширення полімерних речовин як забрудників навколишнього середовища ставить нові питання перед сучасними дослідниками, які вже потрібно вирішувати. Також, нині встановлено адсорбуючі властивості мікропластиків, що може напряму вплинути на виробництво лікарських препаратів.
Keywords: мікропластик; лікарські засоби; кафедра біотехнології і мікробіології