Використання цеолітів у харчовій промисловості - Червишова, Леся Bасилівна; Маринченко, Віктор Опанасович; Мельник, Людмила Миколаївна (My University, 2002)
Цеоліти — мілкопористі мінеральні сорбенти, які відносяться до лужних і лужноземельних алюмосилікатів загальної формули Mе2 nО А1203Х Sі02 у Н20 де Me — іон металу. Zeolites - milkoporysti mineral sorbents relating to the alkali and alkaline earth aluminosilicate general formula Me2 NO A1203H Si02 in H20 where Me - metal ion.
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; цеоліт; алюмосилікат; анальцим; zeolites; aluminosilicates; analcyme