Морозиво ацидофільне з підвищеною біологічною цінністю - Хомічак, Любомир Михайлович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Калініна, Галина Петрівна; Антонюк, Марія Миколаївна; Згурський, Андрій Володимирович (My University, 2007)
Спосіб виробництва морозива ацидофільного з підвищеною біологічною цінністю, що включає приготування суміші, її фільтрацію, пастеризацію, охолодження, заквашування закваскою ацидофільної палички у кількості 5 %, сквашування 3-5 год., охолодження, фризерування, фасування, загартування, пакування та зберігання морозива протягом 6...8 місяців при температурі 18±2 °С, який відрізняється тим, що кількість закваски ацидофільної палички становить 2...8%, тривалість сквашування становить 10...16 - 1...2 год. та кількість активних одиниць ацидофільної палички в морозиві повинна бути не менше 3-5 протягом зберігання морозива 1,5...2 місяці. The way of production of ice cream acidophile with the increased biological value, includes mix preparation, its filtration, pasteurization, cooling, acidophile fold in of 5%, a fermentation of 3-5 hours, coolings, freezing, packing, trainings, packings and ice cream storages at 6... 8 months at a temperature of 18 ± 2 °C which differs that the amount of ferment of an acidophile bacterium makes 2... 8%, will be make duration of a fermentation 10... 16 - 1 ... 2 hours and the quantity of active units of an acidophile added in ice cream has to be not less than 3-5 at ice cream 1,5 storage... 2 months.
Keywords: морозиво; закваска ацидофільної палички; ice cream; acidophile fold; кафедра технології цукру і підготовки води; кафедра технології молока і молочних продуктів; кафедра біотехнології і мікробіології; кафедра технології харчування та ресторанного бізнесу