Місце аналізу в системі менеджменту підприємства - Якимчук, Тетяна Володимирівна; Лисенко (Звьоздочкіна), Олена Анатоліївна (My University, 2022)
Розглянуто місце аналізу в системі менеджменту підприємства за допомогою системно-елементного, системно-функціонального та системно-інформаційного підходів. Обґрунтовано, що в системі менеджменту функції можна розглядати як дії на шляху досягнення поставлених цілей. Зазначені основні критерії / індикатори на кожному етапі прийняття та реалізації управлінського рішення, за допомогою аналізу яких інформаційно забезпечується управлінський процес. Узагальнено основні показники, які можуть оцінити ефективність менеджменту підприємства. The place of analysis in the management system of the enterprise with the help of system-element, system-functional and system-information approaches is considered. It is substantiated that in the management system, functions can be considered as actions on the way to achieving set goals. The main criteria/indicators at each stage of making and implementing a management decision are specified, with the help of their analysis, the management process is provided with information. The main indicators that can evaluate the efficiency of the company's management are summarized.
Keywords: аналіз; підприємство; система менеджменту; функції; показники; управлінські рішення; інформація; analysis; enterprise; management system; functions; indicators; managerial decisions; information; кафедра економіки праці та менеджменту