Врахування значущості маркетингових трендів при формуванні стратегії підприємства - Бєлова, Тетяна Геннадіївна; Дунін, Максим Євгенович (My University, 2021)
Стаття присвячена розгляду значущості маркетингових трендів та їхньому врахуванню при розробленні стратегії підприємства. Проведено аналіз поточної ситуації з метою визначення маркетингових трендів. Надано характеристику маркетингових трендів, які спостерігаються у середовищі підприємства. Запропоновано критерії та показники для оцінювання значущості трендів. Розглянуто матрична модель «Сила тренду - Рівень розвитку споживчого середовища» для визначення ступеня значущості маркетингових трендів. Охарактеризовано дев'ять квадрантів матриці. The article is devoted to the consideration of the significance of marketing trends and their consideration in the development of enterprise strategy. An analysis of the current situation in order to identify marketing trends. The characteristic of marketing trends which are observed in the environment of the enterprise is given. Criteria and indicators for assessing the significance of trends are proposed. The matrix model "Trend strength - Level of consumer environment development" to determine the degree of significance of marketing trends is considered. Nine quadrants of the matrix are characterized.
Keywords: маркетинговий тренд; значущість тренду; сила тренду; матрична модель; споживчий досвід; смакові інновації; стратегія підприємства; marketing trend; significance of the trend; strength of the trend; matrix model; taste innovations; enterprise strategy; consumer experience; кафедра маркетингу