Shevchenko, OleksandrKuzmin, OlegDudarev, IgorMelnyk, NataliiaMurzin, AndriiUshchapovskyi, ArtemChemakina, OktyabrinaKuzmin, AntonKuzmin, Dmytro2025-01-242024Food safety and quality management system in the restaurant industry / O. Y. Shevchenko, O. V. Kuzmin, I. M. Dudarev, N. A. Melnyk, A. V. Murzin, A. O. Ushchapovskyi, O. V. Chemakina, A. O. Kuzmin, D. O. Kuzmin // The level of development of science and technology in the XXI century : Innovative technology, Computer science, Transport, Physics and mathematics : monograph. – 2024. – Book 32, Part 2. – Pp. 79–88. – (Monographic series : European Science).ISBN 978-3-98924-059-9https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/46670У статті розроблено систему управління харчовою безпекою та якістю для закладу ресторанного господарства відповідно до законодавства України. Система охоплює всі етапи виробництва рідких бульйонів, включаючи аналіз небезпек, розробку плану HACCP та впровадження програм передумов. Описано санітарно-гігієнічні вимоги, контроль алергенів, фізико-хімічні та мікробіологічні показники якості, а також вимоги до зберігання та транспортування. Впровадження цієї системи забезпечує безпечність страв для споживачів, підвищує довіру до закладу та створює маркетингову перевагу в конкурентному ресторанному бізнесіThis paper develops a food safety and quality management system for a food service establishment in accordance with Ukrainian legislation. The system covers all stages of liquid broth production and includes hazard analysis, the development of a HACCP plan, and the implementation of prerequisite programs. It describes sanitary and hygienic requirements, allergen control, physicochemical and microbiological quality indicators, as well as storage and transportation requirements. The implementation of this system ensures the safety of dishes for consumers, increases trust in the establishment, and provides a marketing advantage in the competitive restaurant businessenкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїкафедра процесів і апаратів харчових виробництвкафедра готельно-ресторанної справихарчова безпечністьуправління якістюHACCPресторансанітарні умовиfood safetyquality managementsanitary conditionsrestaurantFood safety and quality management system in the restaurant industryBook chapterhttps://doi.org/10.30890/2709-2313.2024-32-00-019https://orcid.org/0000-0002-8818-2667https://orcid.org/0000-0001-9321-6684https://orcid.org/0000-0002-1611-0285https://orcid.org/0000-0001-7853-5070https://orcid.org/0000-0003-2934-2752