Дослідження вмісту мікотоксинів у зерні пшениці нового врожаю - Лабжинська, Маргарита Юріївна; Володченкова, Наталія Валеріївна (My University, 2017)
В роботі наведені експериментальні дані по визначенню мікробіологічних показників безпеки – мікотоксинів – у зерні пшениці нового врожаю. У трьох зразках пшениці врожаю 2017 року, вирощеної у Київській області, досліджувався вміст основних п’яти мікотоксинів за допомогою хімічних та мікробіологічних методів. Дослідження вмісту мікотоксинів у досліджуваних зразках пшениці показало, що за жодним із показників не виявлено перевищення гранично-допустимих значень (ГДЗ), тому зерно пшениці є безпечним та придатним для подальшого використання, переробки та споживання.
Keywords: кафедра екології та екоменеджменту; зерно; grain; мікотоксини; mycotoxins; мікробіологічні показники безпеки; microbiological safety indicators