Науково-практичні засади вибору згущувача водної фази косметичних емульсій - Павленко, Валерія Миколаївна; Радзієвська, Ірина Гіронтіївна (My University, 2017)
Доведено, що використання муцину як загущувача косметичних емульсій економічно вигідно, оскільки він одночасно виконує роль активного лікувальний компоненту та загущувача водної фази, цим самим знижуючи собівартістьвиробу. Муцин ефективно впливає і на глибинні проблеми шкіри, пов’язані з фотостарінням і віковими змінами, і на поверхневі проблеми, пов’язані з акне, розацеа, бактеріями, вірусами та іншими агресивними зовнішніми факторами. It is proved that the use of mucin as a thickener cosmetic emulsions is economically beneficial, since it simultaneously acts as an active therapeutic component and thickener of the water phase, thereby reducing the cost ofproduct. Mucin also effectively affects deep skin problems associated with photosensitivity and age-related changes, and on surface problems associated with acne, rosacea, bacteria, viruses and other aggressive external factors.
Keywords: крем; муцин; емульсія; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів; cream; mucin; emulsion