Склад суміші мікроорганізмів для виробництва йогурту (Патент на корисну модель № 83907) - Воронцов, Олександр Олександрович; Діжевська, Вікторія Сергіївна (My University, 2013)
Склад суміші мікроорганізмів для виробництва йогурту, що включає Streptococcus thermophiius, Lactobriumacte derbrueckii subsp.bulgaricum, який відрізняється тим, що додатково містить Lactobacillus plantarum, Lactobacillus casei, Lactobacterium acidophilum з наступним співвідношенням культур, мас. %: Streptococcus thermophiius 50-55 Lactobriumacte derbrueckii subsp.bulgaricum 30-25 Lactobacillus plantarem 12,5-11 Lactobacillus casei 5-4,5 Lactobacterium acidophilum 2,5-1,5. The composition of the mixture of microorganisms for the production of yogurt, including Streptococcus thermophiius, Lactobriumacte derbrueckii subsp.bulgaricum, wherein further comprising Lactobacillus plantarum, Lactobacillus casei, Lactobacterium acidophilum with the following ratios cultures masses. %: Streptococcus thermophiius 50-55 Lactobriumacte derbrueckii subsp.bulgaricum 30-25 Lactobacillus plantarem 12,5-11 Lactobacillus casei 5-4,5 Lactobacterium acidophilum 2,5-1,5.
Keywords: бактеріальна закваска; біохімічні властивості; мікроорганізми; молочнокислі бактерії; bacterial cultures; biochemical properties; microorganisms; lactic acid bacteria; кафедра біотехнології і мікробіології