Спосіб активації природного вуглецевовмісного мінералу шунгіту (Патент на корисну модель № 61474) - Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Матко, Світлана Василівна (My University, 2011)
Спосіб активації природного вуглецевовмісного мінералу шунгіту, який включає активацію шунгіту, який відрізняється тим, що активацію проводять висушуванням при температурі 90…100ºС протягом 60…90 хв. The method of activation of natural mineral shungite carbon which comprises activating shungite, characterized in that activation is carried out by drying at a temperature of 90 ... 100 º C for 60 ... 90 minutes.
Keywords: активація; висушування; шунгіт; activation; drying; zhung; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра технології консервування