Застосування кінетики метанової ферментації для оцінювання потенціалу процесу - Рибак, Аліна Олегівна; Салюк, Анатолій Іванович (My University, 2001)
Запропонована математична модель описання періодичної та безперервної метанової ферментації стічних вод оліє-жирових комбінатів, заснованої на кінетичних розрахунках Contois та Monod. При розрахунках враховані впливи інгібуючих факторів, складу та концентрації субстрату. Використання моделі дозволяє оптимізувати процес метаногенезу та додатково отримувати в якості вторинних продуктів біогаз та білкову біомасу.
Keywords: метаногенез; methanogenesis; анаеробне бродіння; стічні води; олійно-жировий комбінат; digestion; waste water; oil and fat plant; кафедра екології та екоменеджменту