Свідоме професійне самовизначення у контексті формування особистості майбутнього фахівця - Климова, Олена Вікторівна; Ісаєнко, С. А. (My University, 2010)
Питання формування професіонала, особливості прояву людської особистості в її професійній діяльності, взаємозв’язок і взаємозалежність життєдіяльності людини та сфери її професійної діяльності надзвичайно актуальні у ХХІ століття. У статті аналізується ступінь усвідомленості професійного самовизначення абітурієнтів і його вплив на формування особистості майбутніх фахівців. Автори вважають, що одним із головних завдань системи професійної освіти є наразі цілеспрямована робота щодо формування особистості майбутніх фахівців із урахуванням їхнього більш пізнього включення у процес професійної підготовки.

The problem of specialists’ forming, human peculiarities in one’s professional activity, mutual links and mutual dependence of the human life and profession still keeps being of high topicality. In the article the problem of future specialists’ personality forming in the present conditions of higher professional education system development in Ukraine has been analized. The authors consider the work aimed at future specialists’ personality forming to be one of the main tasks of professional education system.
Keywords: професійне самовизначення; особистість; усвідомленість; професійна освіта; professional self-determination; personality; perceiving; education; кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації