Спосіб випікання хлібобулочних виробів із дріжджового тіста (Патент на корисну модель № 85603) - Логвінський, Руслан Валерійович; Ковальов, Олександр Володимирович; Литвиненко, Олександр Анатолійович; Бабко, Євген Миколайович (My University, 2013)
Спосіб випікання хлібобулочних виробів із дріжджового тіста включає приготування тіста, його формування, вистоювання, попереднє випікання, швидке охолодження у вакуумній камері, зберігання у холодильній камері та допікання. Тривалість попереднього випікання становить не менше 80 % від загального часу випікання виробів, а їх кінцеве допікання здійснюється при температурі 190…210 °C. A method for baking bakery products of yeast-fermented dough includes making dough, forming thereof, proofing, preliminary baking, prompt cooling in a vacuum chamber, keeping in a cooling chamber and additional baking. The duration of the preliminary baking is at least 80 % of general time of baking products, and final baking thereof is carried out at a temperature of 190…210 °C.
Keywords: спосіб; method; випікання; baking; тісто; dough; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування