Застосування системного підходу до визначення ефективності виконання аварійно-рятувальних заходів під час ліквідації надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру - Романюк, Валентин; Мещеряков, Іван; Андріюк, Олена Петрівна (My University, 2020)
У статті наведені результати розробки науково-методологічного системного підходу до оцінювання ефективності організаційно-технічної системи виконання аварійно-рятувальних заходів під час ліквідації надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру в зоні проведення операції Об’єднаних сил. На основі отриманих результатів спостерігається підвищення інтегральної ефективності використання ресурсного потенціалу організаційнотехнічної системи проведення аварійно-рятувальних робіт за рахунок підвищення функціонального (системного) чи відповідного до нього економічного ефекту.
Keywords: надзвичайна ситуація; emergency situation; аварійна ситуація; emergency rescue operations; організаційно-технічна система; organizational and technical system; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки