Космополітизм як інноваційний вектор розвитку освітнього простору - Саракун, Лариса Петрівна (My University, 2018)
Розглядається ідея космополітизму як інноваційного вектору розвитку сучасної освіти та особливого типу світосприйняття. Розкривається роль інновації в сфері освіти. Виокремлюються напрями, рівні та сфери прояву космополітізму й космополітичної демократії у навчальному просторі, що формується під впливом глобалізації, а також основні положення ідеї нового космополітізму. The idea of cosmopolitanism as an innovative vector for the development of modern education and a special type of world perception is considered. The role of innovation in the field of education is revealed. The directions, levels and spheres of manifestation of cosmopolitanism and cosmopolitan democracy in the educational space, which is formed under the influence of globalization, as well as the main provisions of the idea of new cosmopolitanism, are singled out.
Keywords: кафедра гуманітарних дисциплін; космополітизм; освітній простір; інновації (освіта); глобалізація; cosmopolitanism; educational space; globalization