Споживні властивості та безпечність фруктово-ягідних кондитерських виробів - Шаповалова, Наталія Петрівна (My University, 2009)
Надано характеристику розробленого зефіру, виготовленого на основі продукту-аналогу традиційної рецептури і технології виробництва. Склад нового продукту відрізняється тим, що цукор замінено цукрозамінником, в основі якого лежить стевія, в якості барвника використано натуральний сік буряку столового, та додано екстракт ехінацеї пурпурною, як імунностимулятор. Characterized developed marshmallow made ​​on the basis of traditional analog product formulation and production technology. The composition of the new product differs in that sugar is replaced sweetener, which is based on stevia, as a dye used natural juice beet and added extract of Echinacea purpurea as imunnostimulyator.
Keywords: споживні властивості; фруктово-ягідні вироби; стевія; ехінацея; імуностимулятор; consumer properties; fruit and berry products; stevia; echinacea; immunostimulant; кафедра експертизи харчових продуктів