Основи системного аналізу - Ладанюк, Анатолій Петрович (My University, 2004)
У посібнику викладено методологію та основні прийоми системного аналізу при створенні складних систем управління. На одній методичній основі викладено методи структурного аналізу складних систем управління, способами математичного опису процесу їх функціонування, проблеми прийняття рішень в умовах невизначеності, інформаційні характеристики процесу управління в складних системах, методи синтезу багаторівневих структур управління.

In manual outlines the methodology and the basic techniques of systems analysis to the creation of complex systems. One methodological basis described methods of structural analysis of complex control systems, methods of mathematical description of the process of their operation, the problem of decision making under uncertainty, information characteristics of process management in complex systems, methods of synthesis of multilevel governance structures.
Рекомендовано Міністерством освіти і науки України як навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів. Лист №14/18.2-809 від 11.02.04
Keywords: системний аналіз; складна система управління; прийняття рішень; невизначеність; управління; багаторівнева ієрархічна система; system analysis; complex control system; decision making; uncertainty; management; multi-level hierarchical system; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка