Перспективи використання абзимів молозива - Бородіна, Ольга Олегівна; Лич (Ткаченко), Інна Валентинівна (My University, 2015)
Імунна система вищих організмів відіграє важливу роль у захисті від патогенного впливу навколишнього середовища. Імуноглобуліни є специфічними факторами гуморального імунітету, що здатні приєднувати антигени та нейтралізувати їх. Дослідження останнього десятиліття призвели до відкриття нової функції імуноглобулінів – це здатність каталізувати різноманітні хімічні реакції, такі імуноглобуліни одержали назву «абзими».The immune system of the vital organisms plays an important role in obstructing the pathogenic influx of the mediocrity. Immunoglobulini є specfic factors of humoral immunity, prostate congestion antigenic neutralization. Дослідження останнього десятиіття recalled before the appearance of the new function of the immunoglobulins - the purpose of catalyzing riznomania chemistry reactions, so the immunoglobulins gained the name "abzymi".
Keywords: імуноглобулін; immunoglobulin; абзими; abzymes; гуморальний імунітет; humoral immunity; кафедра біотехнології і мікробіології