Прибильський, Віталій ЛеонідовичАнтонюк, Tетяна АндріївнаМалежик, Іван ФедоровичДубковецький, Ігор Володимирович2012-12-282012-12-282001Вивчення можливості висушування квасної комбінованої закваски / В. Л. Прибильський, Т. А. Антонюк, І. Ф. Малежик, І. В. Дубковецький // Пріоритетні напрями впровадження в харчову промисловість сучасних технологій, обладнання і нових видів продуктів оздоровчого та спеціального призначення : VII Міжнародна науково-технічна конференця, 23—25 жовт. 2001 р. - К., 2001. - № 10, Ч. 2. - С. 13-14.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/5154Для проведення досліджень передбачалось приготування замісу із зерна пшениці визначеної крохмалистості із заміною води на 25, 50, 75 % фільтратом зернової барди, його розварювання за низькотемпературною схемою з використанням ферментного препарату Термаміл - 120 L для розрідження середовища, подальше оцукрення затору ферментним препаратом Сан Супер - 240 L, зброджування сусла та його перегонка. Проведені дослідження якості дистилятів бражок показали, що після перших двох циклів застосування фільтрату барди вміст в них таких домішок як альдегіди, вищі спирти та ефіри суттєво не змінювався у порівнянню з контролем в усіх дослідних зразках. For research envisaged making dough from wheat certain krohmalystosti with replacement water for 25, 50, 75% of the filtrate grain bards, his cooking at low temperature scheme using enzyme Termamil - 120 L for dilution protection, further otsukrennya mash enzyme preparation Sao Super - 240 L, it must fermentation and distillation. The research quality distillates brazhok showed that after the first two cycles of leachate bards content of impurities such as aldehydes, higher alcohols and esters did not change significantly compared to control in all samples.otherферментний препаратперегонказернова бардаenzyme preparationdistillationdistillers grainкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробствакафедра процесів і апаратів харчових виробництвВивчення можливості висушування квасної комбінованої закваскиArticle