Біотестування ґрунту, взятого поблизу автотраси після танення снігу в місті Києві - Семенюк, Аліна Вікторівна; Береза-Кіндзерська, Людмила Василівна; Тогачинська, Ольга Василівна (My University, 2016)
Забруднення, викликане дорожньої сіллю, в цілому становить серйозну проблему для навколишнього середовища. При проведенні дослідження по біотестуванню на цибулі виявлено негативний вплив засоленості на ґрунту після танення снігу поблизу автотрас, а значить і на стан рослин. Pollution caused by road salt as a whole is a serious problem for the environment. In studies of biological testing on the bow found a negative effect on soil salinity after melting snow near the highways, and therefore the state of plants.
Keywords: біотестування; грунт; засолення грунтів; поверхневі води; танення снігу; melting snow; biotesting; soil salinity; surface water; кафедра екології та екоменеджменту